Guide till bankörning för ”bullriga bilar” under säsongen 2014

Nu när solen tittar fram börjar banåkningssäsongen närma sig. Tyvärr blev det inte så mycket åkning för oss med ”bullriga bilar” (för hög dB) i ÖSK under 2014. Därför har jag summerat en lite guide till sommarens banåkningar som man själv kan åka på utanför ÖSK (jag vet att jag själv kommer åka på de flesta…).

Vi har det rätt förspänt i Östergötland med en stor bana i Mantorp Park och en liten i Sviestad inom bara några mils radie. Nedan kan ni se en summering över en del av sommarens ”pay and drive” händelser:

 

”Ban/slalomträff” ÖSK (halvdag)

Tisdag 17 juni klockan 14:00-17:00
En vanlig halvdag/kvällsåkning med ÖSK. Bullriga bilar kan delta mellan kl. 14-17.

 

”Track MonDay” på Mantorp Park

Mantorp Park har inför denna säsong infört något helt otroligt bra. Den första måndagen i varje månad mellan april och oktober har de öppen bana för vem som helst att köra (utifrån ett par regler så klart..). Man betalar helt enkelt för hel- eller halvdag och dyker upp på förarmötet. Därefter är det bara att köra. Personligen tycker jag halvdag för 750 kr/gång är väldigt prisvärt.

Datum för bankörning hos Mantorp Park är som följer:

Måndag 7 april
Måndag 5 maj
Måndag 2 juni
Måndag 7 juli
Måndag 4 augusti
Måndag 1 september
Måndag 6 oktober

Anmälan och all övrig information finns här: http://www.mantorppark.com/track-monday/

 

”MK 5100”

5100.se fortsätter med sina heldagsevenemang på Mantorp Park under 2014. Dessa är:

Fredag 23 maj
Fredag 4 juli
Fredag 18 juli
Fredag 15 augusti

Kostnad hos 5100 är 600 kr för personer med SMA-licens och 900 kr utan (heldag). Anmälan och all övrig information finns här: http://www.5100.se/index.php/forare

 

”Prova på bankörning” på Sviestad

LMS/Sviestad fortsätter sina kväll-banträffar. Dock har de även här inför 95dB som ljudkrav, vilket gör att många av oss inte kan åka här heller. Däremot anordnas alltid ett par heldagar på Sviestad där (antar jag?) ljudkraven enbart gäller efter 17.00 (som på Mantorp Park).

Heldagar (banträffar) på Sviestad under 2014:

Fredag 18 juli
Söndag 12 oktober

Kostnad brukar vara runt ~700/heldag eller ~400kr/kväll för icke-medlemmar.

 

Genom märkesklubbar

I vanlig ordning anordnar diverse märkesklubbar egna bankörningar under året. Vänligen se respektive klubbs egen hemsida för mer information.

 

Har du något mer tips för oss med för bullriga bilar? Skicka tips till mig på johan@naboovalley.com så uppdaterar jag guiden.

Vi syns på banan!